Corrosiebescherming

Zowel voor transport als voor opslag is het imperatief om blanke delen van de goederen adequaat te beschermen tegen corrosie.

Bescherming tijdens transport en tijdens opslag

Tijdens transport en handling krijgen deze veel te verduren, waardoor roestvorming onvermijdelijk zou zijn. Onze specialisten adviseren u bij het maken van de juiste beslissing.

Bij transport over zee spreekt het voor zich dat corrosie om de hoek loert, maar vaak wordt vergeten dat dit evenzeer geldt bij baantransport, stockage of handling.

Immers is het zo dat temperatuurschommelingen (bvb dag/nacht, binnen/buiten) via de condensatie en contact met niet-reine producten (bvb handen, hout) evenzeer onherroepelijk tot corrosie leidt.

VAS-laminaat en VCI-folie

Naast het gebruik van oliën, vetten en sprays zijn er in feite twee belangrijke manieren om goederen zeewaardig te verpakken: in een aluminium hoes en in VCI-folies.

6

Aluminium hoes

De eerste is de klassieke aluminium hoes (of VAS-laminaat genoemd) die rond de toestellen wordt aangebracht en vervolgens vacuüm getrokken, waardoor corrosie wordt gestopt. De kwaliteit van de folie is hierbij zeer belangrijk om langere trajecten of moeilijkere omstandigheden toe te laten.

Afhankelijk van het type toestel, bestemming, en manier van handling helpen wij bij het kiezen van de juiste corrosiebeschermende maatregelen. We hebben immers ruimschoots ervaring.

5

VCI-folies

De andere methode is het gebruik van VCI-folies (met eventuele boosters), die bepaalde gasdeeltjes in emissie brengen en zo een microscopische roestwerende barrière op de delen aanbrengen. Deze VCI-producten kunnen naast folies trouwens ook in andere materialen verwerkt worden (karton; plastic trays; krimpfolie). Het voordeel van deze methode is dat het makkelijker toelaat om bijvoorbeeld douane-inspecties te doen, zonder dat het nodig is om een volledig nieuwe VAS-laminaat aan te brengen.

Top