Ontwerp en optimalisatie

Onze technische dienst speelt een sleutelrol bij het tot stand komen van de ideale verpakking. Voor alle verpakkings-oplossingen en diensten zorgen zij dat die optimaal ontwikkeld zijn voor het bewuste product.

Team van ingenieurs

Ons team van ingenieurs en verpakkingsspecialisten komt eerst bij u ter plaatse. Ze werken op basis van plannen of evalueren reeds bestaande verpakkingen.

Zo wordt de gepaste verpakking voor uw goederen ontworpen en geproduceerd, rekening houdend met de technische vereisten en de totale kost. Daarbij worden onder meer volgende elementen in rekening gebracht:

  • Afmetingen en gewicht van de goederen
  • Corrosiegevoeligheid en/of nood aan schok-/trillingsabsorptie
  • Transportwijze en -vereisten
  • Stapelbaarheid van de verpakte goederen
  • Stockagemogelijkheden en handlingskost
  • Herbruikbaarheid van de verpakking

Economisch en zonder schade

Ontwerp

De totale kost van een verpakking wordt door vele elementen bepaald. Uiteraard door de verpakking zelf, maar ook door de handlingskost om goederen in de verpakking te steken, door de stockagekosten, de eventuele herbruikbaarheid, en de transportefficiëntie. Al deze elementen worden in het ontwerp meegenomen en zo veel mogelijk gereduceerd. Dit doen we door gebruik te maken van alternatieve materialen, innovatieve ontwerpen en alternatieve toeleveringswijzen. Uiteraard zonder risico op beschadiging.

Verpakkingsnormen

3

In bepaalde gevallen worden specifieke internationale kwaliteitsstandaarden voorgeschreven voor het verpakken van te verschepen goederen. Zo is er onder andere de Franse SEI-norm of de Duitse HPE-norm. Hierin worden de specificaties en opbouw van de verpakking beschreven op basis van gewicht, manier van verschepen, corrosiebescherming, stapelbaarheid, etc.

Uiteraard kunnen wij als verpakkingsspecialist onze kisten en kratten volgens deze standaarden produceren. Daarnaast zijn we echter ook uitermate flexibel om voorstellen te doen die een nog betere prijs/kwaliteitverhouding hebben, zonder daardoor ook maar enigszins het risico op beschadiging te verhogen.

 

Top