Kratten

Sommige producten hebben geen dichtgemaakte kist nodig als bescherming. Een krat is dan een economische oplossing.

Voordelen

Een krat is vergelijkbaar met een verpakkingskist, maar bestaat uit een traliewerk van planken en is niet helemaal dicht.

  • Lichter en goedkoper dan een kist
  • Stapelbaar en voldoende stevig
  • Mogelijkheid tot toevoeging folie ter (corrosie-)bescherming
  • Mogelijkheid tot dichtmaken met hardboard of OSB
  • EInkijkbaar door bvb douane

Toepassingen

Houten verpakkingskratten worden vaak gebruikt om goederen op een economisch verantwoorde manier te verpakken en te transporteren. In sommige gevallen worden ze dichtgemaakt met hardboard of OSB om het risico van doorsteek of inkijk tegen te gaan.

Een krat wordt gemaakt op maat van de goederen die erin verpakt moeten worden. Onze dienst ontwerpen en optimalisatie meet het product eerst op en zoekt naar de beste en meest economische manier om de goederen te verpakken. Het binnenwerk kan zodanig opgebouwd worden dat de goederen goed ondersteund worden om alle risico te vermijden.

De productie door Foresco kan gaan van 1 krat tot volledige series. Indien u regelmatig dezelfde goederen vervoert, is het vaak beter om op basis van serieproductie te werken. Onze dienst voorraadbeheer houdt dan minimumvoorraden bij en levert die waar en wanneer u dat wenst.

Enkele mogelijke toepassingen zijn het inpakken van bijvoorbeeld buizen die moeten verscheept worden. Ook voor glas en aluminium profielen wordt deze manier van inpakken gebruikt.

Foresco Packaging Genk (150)

5

Top