Voor wie

Foresco werkt voor tal van vooraanstaande nationale en internationale productiebedrijven en hun toeleveranciers.

Klanten uit verschillende sectoren

Naast nationale en internationale productiebedrijven en toeleveranciers, behoren ook distributiecentra, industriële verhuisfirma’s en bedrijven die over de hele wereld onderdelen verschepen tot onze klanten.

Wij hebben ervaring met klanten uit de meest diverse industriële sectoren, waaronder de volgende:

Voor wie

 • Machinebouwers en assemblagebedrijven

  Voor machinebouwers en assembleerders van toestellen die onderdelen of complete machines moeten transporteren, werken wij een gepaste oplossing op maat uit. Eenmalige verpakking of recurrente goederenstroom: dat maakt niet uit – wij ontwerpen en produceren op maat.

  Optimalisatie van gebruikte materialen is hierbij essentieel om de veiligheid te garanderen, maar zeker ook om de kosten te reduceren. Afhankelijk van de afmetingen, gewichten, en bestemming kan het beter zijn om met hardboard, OSB, multiplex of hout te werken.

  Daarbij is het vaak belangrijk om verder te denken dan enkel de kost van de verpakking, maar ook de totale transport- en handlingskost in rekening te brengen.

 • Automobielindustrie

  Allerhande onderdelen van wagens, vrachtwagens en tractoren, carrosseriedelen, motoren, of zelfs ganse auto’s: wij bieden de perfecte oplossingen om veilig en efficiënt transport te verzekeren. We zijn daarbij perfect op de hoogte van de specifieke noden van zowel de toeleveranciers, producenten als distributiecentra. Beperkingen van stockageruimte, just-in-time toelevering en corrosiebescherming behoren tot het standaard arsenaal.

 • Staalindustrie

  Heel wat staalproducenten en staalverdelers doen een beroep op Foresco voor het leveren van staalpalletten en coil palletten. Deze maken we volgens afspraak in hardhout en/of zachthout – uiteraard volgens de afgesproken houtsecties, met de mogelijkheid tot optimalisatie naar andere secties. (Gedeeltelijke) bedekking met folie of biplex biedt extra bescherming waar nodig. We houden voorraad van de standaardmaten met just-in-time levering of maken steeds op maat met 24u levering.

 • Distributiecentra

  Versturen zonder schade, efficiënte opbouw van de verpakking, snelle inpak van de goederen, beperking van de verpakkingsvoorraad, stapelbaarheid van de goederen,… Het zijn maar enkele van de veel voorkomende eisen in distributiecentra.

  Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we perfect inspelen op de specifieke noden. We bieden een op maat gemaakte verpakking aan die aan alle randvoorwaarden voldoet tegen de laagst mogelijke kost. Vaak kan een belangrijke optimalisatie worden doorgevoerd door aanpassing van materialen (bv. gebruik van hout-karton combinaties) en afmetingen; maar ook door gebruik van inventieve constructies die toelaten om sneller en handiger op te bouwen en in te pakken.

 • Producenten van electronica en gevoelige apparaten

  Binnen de elektronicasector worden heel wat verschillende goederen geproduceerd, die elk hun eigen vereisten hebben op het vlak van verpakking. Vaak dient er gewerkt te worden met bepaalde trillingsdempers en/of buffermaterialen. Condensvorming en/of corrosie is uiteraard uit den boze!

  Foresco zoekt voor u uit welke oplossingen voor uw product(en) het meest gepast én het meest economisch zijn en voert ze uit.

 • Meubelsector en makers van interieurtoestellen

  Wereldwijd verzenden van hoogwaardige meubels? Efficiënt transporteren van airconditioning systemen? Schadeloos versturen van binnenhuisradiatoren? We doen het allemaal regelmatig met onze verpakkingen.

  Alle formaten en materialen zijn mogelijk. Vaak is optimalisatie mogelijk door het gebruiken van een verpakking in combinatie van hout en karton. De kost dient immers zo laag mogelijk te zijn, maar schade is uit den boze.

 • Glasproducenten

  Voor het transporteren van glas wordt gebruik gemaakt van aangepaste glasbokken, glaskratten en glaskisten. Ook zijn er vaak innovatieve oplossingen mogelijk op basis van hout-karton combinaties. We hebben uitgebreide ervaring en produceren de meest optimale verpakking voor uw noden.

 • Containerverschepers

  Voor het stouwen (stuffen) van goederen in containers komen onze inpakkers ter plaatse; of doen wij dit in onze magazijnen. Alles volgens de regels van de kunst.

 

Top